Російські танки Т-72Б3М і Т-80БВМ оснастять системою РЕБ

Російські танки Т-72Б3М і Т-80БВМ оснастять системою РЕБ

У ході подальшої модернізації російські Т-72Б3М і Т-80БВМ планується оснастити комплексом радіоелектронної боротьби (РЕБ) «Лєсочек», який пригнічує радіоканали управління мін і саморобних вибухових пристроїв.

Також на Т-72Б3М і Т-80БВМ планується встановити комплекс активного захисту «Арена-М», додаткові блоки динамічного захисту по бортах і замінити динамічний захист «Контакт-5» на «Релікт», що стоїть на танках Т-90М, повідомила російська інформагенція «ТАСС» з посиланням на матеріали 38-го науково-дослідного випробувального інституту бронетанкового озброєння і техніки МО РФ, що є у розпорядження агенції.

Крім того повідомляється, про плани підвищення живучості танків на поле бою за рахунок установки систем електромагнітної захисту та автономної автоматичної системи протипожежного захисту багаторазового дії.

Нагадаємо, що міністр оборони РФ Сергій Шойгу анонсував модернізацію всього наявного парку танків Т-72 російської армії до рівня Т-72Б3М. Крім того Російська Федерація продовжує ремонт та модернізацію знятих зі зберігання танків Т-80БВ до рівня Т-80БВМ.